Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se reîntoarce iarna. Metereologii anunță ninsori și vreme deosebit rece

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la munte, valabil în intervalul 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece

 

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo de vreme rece, valabilă în intervalul 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00.

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;

Astfel, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor înregistra marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local va fi brumă.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *