Se schimbă regimul impozitării pentru firmele din sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Noile reglementări privind impozitul specific unor activităţi, aplicabile de la 1 ianuarie 2017, introduc un nou sistem de impozitare, care se va aplica firmelor româneşti care desfăşoară activităţi în sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică, inclusiv microîntreprinderilor și care va fi calculat în funcţie de suprafaţa afacerii, localitatea în care se desfăşoară şi alte variabile.  În noua lege impozitul forfetar va fi de cel puțin 5 ori mai mare pentru restaurantele mici.

Din 2017, hotelurile, barurile sau restaurantele vor plăti un impozit specific, calculat pe numărul de locuri de cazare sau mărimea spațiului alocat activității. Vor plăti impozitul specific contribuabilii care au înscrisă în actele constitutive, ca activitate principală sau secundară, una dintre următoarele activităţi corespunzătoare codurilor CAEN:

5510 – ,,Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”;

5520 – ,,Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”;

5530 – ,,Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere’’;

5590 – ,,Alte servicii de cazare”;

5610 – ,,Restaurante’’;

5621 – ,,Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”;

5629 – ,,Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”;

5630 – ,,Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.

Nu vor plăti acest impozit contribualbilii care se află în stare de lichidare.

Declararea şi plata impozitului specific se vor efectua semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului pentru care se datorează impozitul. Astfel, suma de plată va reprezenta o jumătate din impozitul specific anual.

impozit-restaurante
Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy