Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita din luna mai s-a desfășurat într-un cadru festiv

  • A fost acordat premiul Kájoni János pentru contribuția la dezvoltarea comunității pe plan cultural

Depunerea jurământului unui nou consilier județean,  Benedek Alexandra, ca urmare  a demisiei consilierului Sándor Barna, și validarea acesteia ca membru în Comisia pentru Protecția Mediului și Turism,  acordarea premiului „Kájoni János” profesoarei de muzică, Korona Júliánna, pentru întreaga sa activitate și pentru contribuția sa profesională în dezvoltarea culturală a localității Praid, precum și pentru exemplul personal dat comunității, aprobarea acordului de cooperare cu Universitatea Maghiară de Științe Agricole (MATE), au fost o parte din deciziile luate în cadrul ședinței ordinare desfășurate la Căminul Cultural al comunei Praid.

În vederea realizării în comun a investiției „Reabilitarea clădirii pavilion administrativ”, a fostei Întreprinderi Miniere Bălan, pentru realizarea unui Centru de perfecționare pentru pompierii voluntari, Consiliul Județean Harghita se asociază cu comuna Sândominic.

De asemenea, a fost aprobată documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) care vizează înființarea incubatorului de afaceri de la Bălan.

Datorită complexității lucrărilor de intervenție în cazul monumentelor istorice a fost aprobată derularea multianuală a „Programul de protecție a monumentelor istorice de pe teritoriul județului Harghita”.

Funcționarii publici și personalul contractual la Consiliul Județean Harghita vor participa la cursuri de pregătire profesională în diferite domenii, consilierii județeni aprobând Planul anual de formare profesională pe anul în curs. Planul de formare și pregătire profesională se va realiza și din alte surse de finanțare sau prin participarea la seminarii sau cursuri gratuite.

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului a depus marți, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, un proiect în valoare de 290.000 de lei, solicitând sume pentru dotarea centrelor de tip familial în cadrul Programului care asigură finanțare pentru reparații și dotarea centrelor sociale.

În ceea ce privește drumurile județene, a fost aprobată  atribuirea directă a lucrării de întreținere având ca obiect „Lucrări de întreținere curentă și periodică pe timp de vară pe drumurile județene – din județul Harghita, pentru anul 2022” către societatea Întreținere Drumuri Harghita SRL, aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții aferente obiectivului de investiții ,,Amenajare drum de legătură între DN 12 și strada Gării în municipiul Gheorgheni” pentru fluidizarea traficului, indicatorii tehnico-economici ai Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții aferente obiectivului de investiții ,,Reabilitare DJ 136, limită cu județul Mureș intersecția cu DJ 136B”, având o durată de execuție de 12 luni.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.