Senatorul Verestoy Atilla, condus pe ULTIMUL DRUM de lideri UDMR şi oficiali ai Senatului, Preşedinţiei şi Guvernului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Peste o mie de persoane l-au condus, sâmbătă, pe ultimul drum pe senatorul Verestoy Attila, care a fost înmormântat în Cimitirul Reformat din Odorheiu Secuiesc, printre aceştia numărându-se parlamentari ai UDMR, ai partidelor româneşti, precum şi invitaţi din Ungaria, relatează MEDIAFAX.

 

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Funeraliile lui Verestoy Attila au avut loc, sâmbătă, în Cimitirul Reformat din Odorheiu Secuiesc, în prezenţa a peste o mie de persoane, printre care parlamentari ai UDMR, dar şi ai partidelor româneşti – vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale şi ai Guvernului.

De asemenea, la ceremonia funerară au participat parlamentari şi foşti parlamentari din Ungaria, printre care Szili Katalin, fost preşedinte al Parlamentului de la Budapesta.

În discursul rostit la înmormântare, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că în cei aproape 64 de ani de viaţă, Verestoy Attila a trăit cât pentru mai multe vieţi.

”Nu am fost pregătiţi pentru moartea lui Attila Verestóy. Ne-a prins nepregătiţi pentru că a venit prea devreme. Mult prea devreme. Şi totuşi a venit momentul să ne luăm rămas bun de la Attila pentru că în faţa morţii suntem neajutoraţi. Mici şi vulnerabili. În cei aproape 64 de ani de viaţă, Verestóy Attila a trăit cât pentru mai multe vieţi. A trăit viaţa la intensitate maximă, s-a confruntat cu toate obstacolele care i-au apărut frontal, în perioada de tinereţe şi apoi la maturitate, când s-a implicat în viaţa comunităţii”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, fostul senator UDMR a fost un luptător în sensul pozitiv al cuvântului, un adevărat camarad, ”cu care puteai merge în siguranţă la luptă, pentru că ştiai, erai convins că nu te va părăsi”.

”Iar în politică, acest lucru nu este deloc puţin. Dacă îl trimiteai în prima linie, mereu se întorcea victorios, iar dacă se afla în urma ta, puteai să te simţi în siguranţă deplină. (…) Credea cu tărie în faptul că viitorul Ţinutului Secuiesc depinde de doi factori esenţiali: pe de-o parte, de redresarea economică, de creşterea economică şi crearea de oportunităţi. Pe de altă parte, de păstrarea identităţii maghiare, care înseamnă, în primul rând, instituţii”, a spus liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a precizat că l-a văzut de multe ori pe Verestoy Attila discutând cu partidele româneşti, menţionând că a fost respectat pentru că ştia, la rândul său, să respecte.

Senatorul Verestóy Attila a murit în data de 24 ianuarie, la vârsta de 63 de ani, într-o clinică din Viena. El suferea de o boală incurabilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy