Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sesiuni de informare privind cariera în zeci de şcoli din judeţ, derulate de AJOFM

Elevii din clasa a VIII-a din şcolile harghitene participă, în această lună, la sesiuni de informare şi consiliere privind cariera, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, informează Agerpres

Potrivit unui comunicat remis presei şi semnat de directorul executiv al AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, aceste sesiuni au rolul ‘de a veni în sprijinul elevilor din clasele a VIII-a aflaţi la o răscruce de drumuri’, întrucât se află înaintea examenului de capacitate, după a cărui susţinere vor fi nevoiţi să aleagă un profil de învăţământ sau o carieră pe care doresc să o urmeze.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, consilierii AJOFM Harghita le furnizează acestora informaţii despre meseriile existente, modul de clasificare a acestora şi profilele ocupaţionale corespunzătoare, despre cât de căutate sunt meseriile pe piaţa muncii din judeţ dar şi cum pot afla singuri date suplimentare, dacă sunt interesaţi.

În plus, elevii au primit un chestionar de interese pe care trebuie să-l completeze şi în funcţie de care consilierii AJOFM vor recomanda domeniile de activitate care li se potrivesc, iar tinerii vor putea să se orienteze către anumite profile educaţionale în funcţie de aceasta. Toţi elevii care au completat Chestionarul de interese vor primi în scris rezultatul, în funcţie de datele completate de aceştia.

Până în prezent s-au derulat sesiuni de informare în 12 şcoli din judeţ, iar până la finalul lunii mai specialiştii AJOFM vor mai ajunge în alte 20 de unităţi şcolare.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.