Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Simone Tempestini câștigă Raliul Perla Harghitei Tess 2020

 

Foto: https://raliulharghitei.ro

 

Invingători deja în prima etapa a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020, Simone Tempestini și Sergiu Itu au reușit să-și treacă în cont al doilea succes stagional. Echipajul campion în exercițiu s-a impus sâmbătă în Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, după ce și-a adjudecat 10 dintre cele 11 probe speciale. Sau 9, dacă vorbim despre timpi absoluți, pe una dintre speciale timpul de referință fiind trecut în contul lui Dodo Pițigoi, care a alergat însă la Național 12, clasa care nu punctează în ierarhia FIA.

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total a oferit o premieră. Prima zi de întreceri s-a derulat pe probele speciale din jurul Brașovului, oferind, cu excepția Babarunca, cele mai spectaculoase pasaje ale întrecerii pe asfalt din orașul de la poalele Taâmpei. Pentru ca în ziua secundă să se alerge pe cele mai selective probe speciale ale Raliului Perla Harghitei, inclusiv Lueta, care a constituit și Power Stage.

La Brașov, după o primă proba adjudecată de Dan Girtofan/Tudor Marza, Simone Temepestini și Sergiu Itu s-au impus pe celelalte trei secțiuni. Astfel că au terminat ziua cu un avans de 12 secunde în fața echipajului care îi secondase și în Raliul Argeșului. Ultima treapta a podiumului era ocupată de Bogdan Marișca și Karoly Borbely, aflați la prima cursa din acest sezon, la 9,4 secunde de predecesorii lor. Lupta strânsă se anunță și pentru locul 4 în clasamentul FIA, între Adrian Raspopa/ Cosmin Diacu și Norbert Maior/ Francisca Maior, cei doi confirmând buna prestație din prima rundă a sezonului.

În ziua secundă, Simone Tempestini și Sergiu Itu au mers ceas și au avut cel mai bun timp în ierarhia FIA pe toate specialele. Pe o singura probă, asa cum aminteam, timpul sau a fost al doilea, însă după o mașină care nu punctează în acest clasament. Este vorba despre PS6, Crăciunel, acolo unde, așa cum aminteam, Dodo Pițigoi a stabilit valoarea de referință.

 

Victoria clară

Evident, în aceste condiții, echipajul Napoca Rally Academy și-a trecut în cont o victorie clară. Locul secund, la 1:02,0 a fost obținut de Dan Girtofan/Tudor Marza, repetându-se istoria de la Raliul Argeșului. Însă după o luptă dusă până pe ultima probă cu Bogdan Marișca/Karoly Borbely, care au urcat pe ultima treaptă a podiumului, la 17,8 secunde distanță. Poziția a patra le-a revenit lui Norbert și Francesca Maior, campionii en-titre ai juniorilor, care repetă astfel isprava din runda precedentă. Mai mult, cei doi au obținut și locul secund în Power Stage, după Simone Tempestini/Sergiu Itu, dar înaintea lui Dan Girtofan/Tudor Marza. Și aceasta în condițiile în care concurează cu un automobil de clasa RC4, Peugeot 208 R2. Evident, ei s-au impus și în întrecerea mașinilor cu două roți motrice, înaintea echipejelor Teslovan/Cseh și Ene/Barbu.
Echipajele Raspopa/Diacu, Dolofan/Toba, Cascaval/Pulpea, Teslovan/Cseh, Timisica/Lazar și Ene/B.Barbu au completat Top 10.

La debutanți, victoria i-a revenit ca și în Argeș lui Roland Csato, în timp ce Dănuț Budai l-a imitat, cu al doilea succes stagional, în competiția Juniorilor, dar și în Cupa Suzuki. Același lucru l-a reușit și Raul Badiu în Cupa Dacia.

Rezultatele complete: http://live.fras.ro/results/raliul-perla-harghitei-tess

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total este un eveniment organizat de Maxx Racing și Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținut de Primăria Brașov, Primăria Odorheiu Secuiesc, Consiliul Local Brașov, Consiliul Local Harghita.

Parteneri oficiali: Perla Harghitei, Total România.

Parteneri principali: Pro-X, Tess Brașov, Amigo & Intercost, Color Metal, Magdolna Impex.

Parteneri: Konvekta, Tell Security Systems, Cyclon Motorsport, AutoChelu, TehnoSting, Viking, Kero Bike, Toyota by Eurocar Trading, General Trans, Brother, Mastertent, Visit Harghita, Dancea & Asociații.

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Székelyhon, Erdélyi Sport, Radio România Brașov, Hargitanépe, Uh.ro, BizBrasov.ro, NewsBv.ro, RTT, RallyMax.ro, MotorsportNews, Autorally.ro.

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total este un eveniment sprijinit de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita, Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov.

Sursa: https://raliulharghitei.ro
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *