Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Simulare Bacalaureat 2021. Prezența elevilor din Harghita la prima probă

121 elevii din clasele XII-XIII din județul Harghita nu s-au prezentat luni, 22 martie, la simularea examenului de Bacalaureat, proba de Limba și literatura Română.

foto cu caracter ilustrativ

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, la simularea examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.086 de elevi  (clasa a XII-a: 2022, clasa a XIII-a: 64). Au fost prezenți 1965 de elevi.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate trei  de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale. Doi elevi, unul cu tulburări specifice, iar celălalt cu probleme de vedere, au beneficiat de mărirea timpului de examen cu o oră, cei doi dictând rezolvarea subiectelor la proba scrisă unor profesori de altă specialitate, în săli separate. De asemenea, un alt elev, cu dislexie, a beneficiat și el de mărirea timpului de examen tot cu o oră.

Marți, 23 martie, urmează proba obligatorie a profilului, miercuri, 24 martie, proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 25 martie, cea de limba maternă.

Rezultatele acestor simulări vor fi afișate în data 31 martie.

Notele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.