Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Simularea examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2023 – rezultatele elevilor harghiteni

Inspectoratul Școlar Județean Harghita a transmis situația statistică a rezultatelor obținute de elevi de clasa a VIII-a  la simularea examenului de Evaluare Națională.

La proba de Limba și literatura română, 390 de elevi au reușit să obțină note între 5 și 5,99. A fost înregistrată o notă de 10 (zece). La polul opus, 212 de copii au reușit performanța de a fi notați cu note între 1 și 1,99. Au fost prezenți 2.897 elevi.

La proba de matematică, 613 elevi au reușit să treacă pragul psihologic al notei 5. Doi candidați au obținut nota 10 (zece). Totodată, 48 de elevi au obținut la această probă note între 1 și 1.99. Testarea la matematică a fost susținută de 2.895 de elevi.

La Limba și literatura maternă, 356 de elevi au primit note între 5 și 5,99. De menționat, nu a fost înregistrată nicio notă de 10 (zece).  Un număr de 24 de elevi au fost notați cu note între 1 și 1,99. La această probă s-au prezentat 2.500 de elevi.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.