Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Situația din localitățile afectate de inundații. Dezastrul în imagini

Foto: ISU Harghita

 

În contextul avertizării de fenomene hidrologice cod roșu au fost vizate scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depăși ale COTELOR DE PERICOL pentru râuri din județul Harghita.

Potrivit ISU Harghita, în urma inundațiilor produse ieri în intervalul orar 19.50-24.00, s-au înregistrat următoarele efecte:

– în localitatea Căpâlnița, o persoană vârstnică, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către rude, fiindu-i inundat demisolul casei; totodată, au fost inundate 67 de case, 130 de curți; pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii civili din cadrul SVSU Căpâlnița au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile și gospodăriile afectate;

– în localitatea Vlăhița au fost inundate 93 de case, 153 de curți, 16 apartamente de bloc și 4 spații ale unor operatori economici; pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii civili din cadrul SVSU Vlăhița au intervenit pentru evacuarea apei;

– în localitatea Lueta au fost inundate 50 de case, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate acționând pompierii civili din cadrul SVSU Lueta.

În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populației atât prin sistemul Ro-Alert, cât și prin Crowl-TVR.

La nivelul ISU „Oltul” Harghita a fost activată grupa operativă și operaționalizat CJCCI.

Situația din teren a fost evaluată la fața locului de către prefectul județului Harghita, d-l Proca Ion, președintele Consiliului Județean Harghita, d-l Borboly Csaba, precum și de inspectorul șef al ISU Harghita, colonel Cimpoeșu Stelian.

Sursa video: ISU Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.