Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Situația intervențiilor din ultimele 24 de ore. Avertizare meteorologică de COD PORTOCALIU

 

În ultimele 24 de ore, 12 persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală de la echipajele SMURD, în cazul unui accident rutier, produs pe raza localității Zetea, patru diverse afecţiuni medicale și șapte traumatisme.

Totodată, au fost transmise două mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în stațiunea Băile Tușnad. Astfel, seara trecută, la ora 21:58, a fost transmis un mesaj RO-ALERT, pentru avertizarea populației cu privire la prezența a 4 urși, iar astăzi, 7 iulie a.c., la ora 11:21, a fost transmis un nou mesaj RO-ALERT, în urma semnalării unui urs în zona gării din Băile Tușnad.

Aseară, în jurul orei 19, traficul rutier a fost temporar blocat pe DN 15, localitatea Borsec, din cauza a 4 copaci căzuți pe carosabil. Pentru remedierea situației în cel mai scurt timp, echipaje  de intervenție din cadrul SVSU Borsec și Drumuri Naționale au acționat pentru degajarea tronsonului de drum afectat.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor, având în vedere că, județul nostru va fi, astăzi, 7 iulie, între orele 14:00 – 22:00, sub incidența unei avertizări meteorologice COD PORTOCALIU, care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *