Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, despre cum pot fi vizitați pacienții cu forme severe de COVID-19

Conform ordinului Ministerului Sănătății și în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc va fi posibilă vizitarea pacienților cu forme severe de COVID-19. Aceste vizite se pot desfășura cu acordul medicului curant, pe baza solicitării prealabile și sub supravegherea reprezentantului spitalului.

Secțiile spitalului care deservesc pacienții cu COVID-19 funcționează cu capacitate maximă, majoritatea cazurilor fiind de formă gravă.     

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 487 din 09.04.2021, bolnavul infectat cu SARS-CoV-2, în cazul în care prezintă simptome severe de boală, poate beneficia de vizita unui membru al familiei sau al reprezentantului legal, pe baza unei solicitări prealabile și cu acordul medicului curant. La pacient poate intra a o singură persoană, o singură data și pentru maximum 15 minute.

Vizitatorul trebuie să poartă echipament complet individual de protecție și trebuie să respecte toate măsurile sanitare care se impun. Nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19. Echipamentul de protecție va fi asigurat de către spital.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc aparținătorii pacienților îngrijiți în compartimentul ATI-COVID trebuie să contacteze medicul curant dacă vor să beneficieze de această posibilitate. Medicul poate fi contactat la numărul de telefon al secției ATI: 0372.661.158. În cazul în care medicul își dă acordul, stabilesc împreună o oră pentru efectuarea acestei vizite. La vizită aparținătorul va fi echipat și însoțit în salon, iar după vizită va fi ajutat de către personalul spitalului în dezechiparea echipamentului de protecție.

Aparținătorii pacienților care sunt îngrijiți pe secțiile spitalului dedicate pacienților COVID-19, în clădirea de spital din Șumuleu, vor fi asistați de către unul dintre psihologii spitalului pe parcursul vizitei. Cei interesați se pot înscrie pentru vizită la numărul de telefon 0742.185.661, zilnic, între orele 8:00-15:00. Vizitele pe aceste secții se vor desfășura zilnic, între orele 12:30-14:30. Vizitatorii trebuie să se echipeze și aici și vor fi asistați pe timpul vizitei. Spitalul cere aparținătorilor completarea unei declarații pe propria răspundere, care poate fi completată pe loc.

„Secțiile spitalului care deservesc pacienții COVID-19 funcționează în continuare la capacitatea maximă. În această dimineață avem 62 pacienți internați cu COVID-19, pe secțiile dedicate COVID-19 avem 68 locuri. Alți 6 pacienți necesită îngrijire de terapie intensivă. Pe compartimentul ATI-COVID avem 6 locuri.”, transmite Spitalul Județean deUrgență Miercurea Ciuc.

Medicii spitalului care îngrijesc pacienții COVID-19 apreciază că în jur de 70% dintre cazuri sunt de formă gravă și din ce în ce mai mulți pacienți necesită terapie intensivă. Pe lângă recomandarea vaccinului și a respectării măsurilor  de prevenție, medicii sfătuiesc pe cei infectați cu SARS-CoV-2 să apeleze la ajutorul specialiștilor cât mai repede dacă observă agravarea simptomelor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.