Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: Participarea tatălui la naștere, posibilă din 3 iunie

Potrivit recomandărilor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), și conform deciziei Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, o persoană desemnată de gravidă poate fi prezentă în sala de naștere dacă aceasta solicită în prealabil acest lucru și în condițiile impuse de unitatea sanitară unde are loc nașterea.

Gravida poate semnala dorința de a fi acompaniată de partener la naștere atunci când se prezintă la spital sau la ultimul control ginecologic.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc  acest lucru va fi posbil începând  joi, 3 iunie 2021.

Asistarea la naștere a partenerelui poate avea loc cu îndeplinirea următoarelor condiții cumulative:
– existența unei comunicări deschise și de respect reciproc între gravidă, partener și echipa de la sala de naștere
– acordul medicului de gardă
– respectarea regulilor de siguranță epidemiologică. Partenerul poate acompania gravida la naștere în cazul în care este vaccinat complet anti-COVID-19.
– purtarea echipamentului de protecție corespunzător, asigurat de către spital. Conform recomandării INSP acest echipament constă din halat de unică folosinţă, botoşi, capelină, mască, vizieră şi mănuşi de unică folosinţă.
În cazul în care medicul de gardă consideră că partenerul gravidei prezintă un risc pentru îngrijirea corespunzătoare a gravidei, de exemplu acesta nu cooperează cu echipa de gardă, se comportă agresiv față de echipa de la sala de naștere, medicul poate solicita părăsirea de îndată a sălii de naștere de către partenerul gravidei.

Sprijinul unui partener poate ajuta în realizarea unei experiențe de naștere pozitivă, care are efect benefic nu numai pentru mamă și nou născut, ci și pentru relația părinților și pentru relația tată copil.

„Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc,  cu respectarea regulilor epidemiologice, încurajează participarea partenerului la naștere.”,  a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Informațiile privind prezența partenerului la naștere se găsesc și pe situl spitalului:

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.