Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: Sfaturi practice pentru pelerinii care vin la Șumuleu pentru Rusalii

Să respectăm regulile și să fim atenți la câteva aspecte pentru ca pelerinajul de rusalii să rămână o experiență pozitivă în totalitate – specialiștii Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc au formulat câteva sfaturi practice pentru pelerinii care vin la Șumuleu pentru Rusalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unitate care funcționează în subordinea Consiliului Județean Harghita,  s-a pregătit zilele trecute pentru îngrijirea proprie a celor care vor apela la noi, probabil într-un număr mai mare în următoarele zile.

În ziua de 22 Mai se va asigura linie de gardă dublă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) al spitalului.

Dr. Kacsó Jolán, medicul șef UPU sfătuiește pelerinilor să aducă cu ei apă, iar pentru a prevenii scăderea glicemiei în timpul mersului pe jos, e benefic dacă aduc cu ei și puțină mâncare sau dulciuri. Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată vremii,  și lângă asta o pălărie de soare, umbrelă și trenci poate fi de folos. Este recomandat, ca pelerinii să poartă bocanci de tură sau încălțăminte confortabile, pantofii cu toc sau sandalele nu sunt sigure pentru această ocazie și după experiența medicilor de urgență, la pelerinajele anterioare au provocat accidente. Bolnavii cronici care iau medicamente, să le ia dimineața, așa cum este prescris și să le aducă cu ei. Specialiștii spun că la astfel de evenimente de mare anvergură este de folos, ca bolnavii cronici să țină în portofel o notă cu denumirea bolii de care suferă, pentru ca în cazul unei urgențe, de exemplu pierderea cunoștinței, personalul medical de la fața locului să aibă această informație.

La locul slujbei de Rusalii pelerinii sunt sfătuiți să verifice, unde sunt amplasate punctele de prim ajutor. În acest an specialiștii în sănătate cer accentuat și respectarea regulilor epidemiologice, în locația slujbei de Rusalii este obligatorie purtarea măștii și distanțarea.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *