Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sprijin pentru medicii tineri

 

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Asociația pentru Județul Harghita au semnat luni, 21 septembrie un contract de colaborare. Pe baza acestuia și printr-un proiect câștigat la Fondul Bethlen Gábor, asociația va oferi sprijin pentru închirierea de locuințe de serviciu pentru șase specialiști tineri ai spitalului.

 

Asociația pentru Județul Harghita a câștigat 5 milioane de forinți la Fondul Bethlen Gáborși din această sumă va plăti chiria pentru șase specialiști tineri ai Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc din septembrie, anul acesta până în iunie 2021. Cei șase tineri specialiști, beneficiari ai acestui sprijin locuiesc într-un imobil situat în apropierea spitalului.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului cu această ocazie a afirmat că acest ajutor completează programul de locuințe de serviciu al Consiliului Județean Harghita pornit în beneficiul medicilor spitalului. „Debutul în carieră este o perioadă grea pentru toți tinerii, mai ales dacă vin la noi din alte orașe. Acest ajutor sprijină spitalul în atragerea forței de muncă specializate, a tinerilor specialiști”, a accentuat managerul.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărui subordine funcționează spitalul a spus că tinerii specialiști vor fi ajutați în continuare și se face tot posibilul ca în apropierea spitalului să fie construite 100 de locuințe de serviciu de către ANL pentru cei care lucrează în domeniul sanitar. Până când acest proiect se va finaliza, se construiesc din forțe proprii noi locuințe și reprezintă  o soluție și închirierea unor spații. „Mulțumim Guvernului Ungariei pentru acest sprijin” – a afirmat Borboly Csaba.

Despre proiectul câștigat a vorbit Miklóssy Enikő, directorul executiv al Asociației pentru Județul Harghita. Aceasta a explicat că din cei aproximativ 70 mii lei obținuți se va plăti chiria celor șase tineri medici specialiști, aceștia plătind la rândul lor cheltuielile de întreținere. Sprijinul asociației a început de anul trecut când un proiect similar a fost câștigat de către asociație și s-a finanțat închirierea locuințelor de serviciu și în perioada octombrie 2019 – august 2020.

În numele chiriașilor Dr. Szécsi Csilla, medic specialist infectolog a mulțumit pentru sprijinul primit, apoi s-a semnat contractul de colaborare între spital și asociație.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.