Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Stagiul de arte marțiale condus de instructori chinezi s-a încheiat cu o ceremonie

Astăzi a avut loc ceremonia de închidere a Stagiului de Arte Marţiale, desfășurată la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni.

În prezenţa colonelui CIAUȘESCU Grigore, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, a locotenent-colonelui LUȚĂ Dorin, șeful Serviciului Afaceri Europene Relații și Misiuni Internaționale, a instructorilor chinezi şi a cadrelor Centrului, jandarmii participanţi la curs au executat câteva exerciţii demonstrative din arta prizelor și controlul violenței, Tai Chi, lupte libere și tehnici de blocare, tehnici cu bastonul şi kick-boxing, procedee însuşite pe perioada celor trei săptămâni de pregătire.

Cu această ocazie au fost decernate plachete şi diplome de excelenţă grupului de instructori chinezi.

Pentru participarea la curs și efortul depus în pregătire, stagiarilor jandarmi li s-au înmânat certificate de absolvire, de către comandantul centrului și de către conducătorul grupului de instructori chinezi.

Această activitate de formare profesională a fost posibilă datorită acordurilor bilaterale încheiate între Jandarmeria Română şi Trupele de Poliţie Înarmate Populare Chineze.

Cursul de arte marțiale, care a ajuns la a XV – a ediție, a devenit o tradiţie în pregătirea jandarmilor români, pe parcursul stagiilor, dintre care trei găzduite de unitatea noastră, au fost pregătiţi aproximativ 1000 de jandarmi din majoritatea unităţilor operative.

La acest stagiu au participat 48 de militari (2 ofiţeri şi 46 de subofiţeri), din unităţile operative ale Jandarmeriei Române şi s-a desfăşurat pe o durată de 3 săptămâni (21 octombrie – 07 noiembrie 2019) sub conducerea a 4 instructori chinezi specialişti în diferite stiluri de arte marţiale.

Activitatea de formare profesională a avut şi caracterul schimbului de experienţe dintre cele două instituţii, benefiaciari fiind atât jandarmii români cât şi instructorii chinezi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *