Comunicat de presa HVIM

0

Articol disponibil în: Română

Pe adresa redacției a venit un comunicat de presa semnat HVIM dar neasumat de o persoană anume, fără o adresa concretă și fără alte elemente de identificare.
Dacă așa înțeleg cei de la HVIM să se comporte și să comunice, ca o grupare teroristă, e un lucru care spune foarte multe despre această mișcare ilegală, căci dacă era vreo organizație avea măcar o adresă, dacă nu și o persoană de contact.
Acest mod laș prin care colegii lui Beke încearcă să îl susțină e cel mai nedemn și lipsit de bărbăție lucru pe care l-am văzut de când sunt în presă.
Deși comunicatul de presă e plin de acuzații nefondate și nu ar trebui să îl publicăm, considerăm că cititorii noștri au dreptul să vadă toate punctele de vedere, așa că vom face o excepție și vom publica ”protestul” unei organizații pe care nu și-o asumă nimeni.
Atenționăm pe cei de la HVIM că nu le mai putem publica alte comunicate deoarece nu avem nici un element de autentificare a acestora și nu ne putem asuma noi ca publicație problemele derivate din acuzațiile fără dovezi pe care ei le aduc.
Atenție. Comunicat de presă anonim care conține acuzații fără dovezi !

Protestăm împotriva uciderii dreptului!
            Revoltător să aflăm din nou, că în România un maghiar nu beneficiază de același drepturi ca și ceilalți cetățeni. Propagandistul ISIS din Craiova acuzat de fapte mult mai grave decât Beke Istvan, care după propria recunoaștere se pregătea de un atentat sinucigaș și pe internet discuta despre achiziționarea unor arme și explozibil, după două zile a fost eliberat din arestul preventiv. Evident din cauza că el este român, pentru el e valabilă legea și beneficiază de procedură legală și de apărarea unui avocat. Pe Beke Istvan însă îl ține în continuare după gratii procuratura romană coruptă. În procesul bazat pe acuzații inventate, nerespectând nici legislația românească, nu au permis nici avocatului său să participe la audiere și au împiedicat participarea acestuia la ședința la care s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. De atunci nu primește informații despre clientul lui furnizându-se doar date eronate. După decizia de arestare preventivă pentru judecarea recursului tribunalul românesc a cerut amânare, pentru că aștepta expertiza pirotehnică despre petardele găsite. Iar la termenul următor s-a aflat că nici nu mai e importantă acestă expertiză, ceea ce înseamnă, că nu au reușit să adune nici o probă incriminatorie și totuși îl țin în arest în continuare pe Beke Istvan. O considerăm total dezgustător modul desfășurării procesului spectacol bazată pe dovezi create și o privim ca pe un act de intimidare a maghiarilor din România.
            Faptul că justiția română nu-i privește pe secui ca și cetățeni cu drepturi depline și până acuma era evident. Nu trebuie demonstrat nimănui ce trebuie să trăim în fiecare zi datorită comportamentului angajaților din oficiile instituțiilor ale statului, a folosirii limbi materne, sau de exemplu la o acțiune a poliției care află că suntem unguri. Suntem victimele acestor standarde duble chiar și când suntem tratați la spital, iar dacă cazul nostru ajunge în fața „justiției”, suntem siguri de decizia nefavorabilă. Chiar asta este motivul pentru care fiecare secui cu bun simț susține cazul autoguvernării și nu se lasă intimidat de către autoritățile române, pentru că s-a săturat să fie privit ca cetățean de gradul doi și să fie supus unui asemenea comportament ca și cu un câine, într-un stat care pretinde că respectă dreptul european. Bineînțeles că o să ne folosim de toate forumurile internaționale, să ajungă protestul nostru la opinia publica internațională și la organizațiile internaționale de apărare a drepturilor omului, ce fel de metode ilegale folosește statul român pentru intimidarea poporului secui.
            Vă atașăm declarația avocatului lui Beke Istvan, Dragoș Cristian Lică, dat joi într-un interviu ziarului Kronika. El a spus, că despre decizie din presă a aflat, motivarea nu a primit-o, iar înștiințarea referitoare la acest caz nu a fost expusă nici pe pagina de internet a instituției. „Așa ceva n-am pățit până acuma în întreaga cariera a mea de avocat. Cu o săptămână înainte am cerut dosarul de cercetare penală de la procuratură, ca să pregătesc cum trebuie apărarea, dar actele le-am primit doar miercuri, înainte de ședința Curții Supreme” – a afirmat Dragoș Cristian Lică. El nu consideră corect faptul, că presa încearcă să prezinte HVIM într-o postură negativă și nu menționează nimic despre activitățile caritabile ale organizației de tineret. „Va veni și timpul când clientul meu va da răspunsul pentru toate afirmațiile făcute în acest caz” de către autorități și presă – a adăugat avocatul din Brașov.
 
 
 
            HVIM.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy