Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Stânele din Harghita, verificate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor

În cursul lunilor iunie-iulie 2022, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au fost efectuate verificări la unități de tip stână, de pe raza județului Harghita.

Aceste activități au vizat în special situația și modul de deținere al câinilor la aceste locații.

„Astfel, au fost efectuate verificări la 28 de stâne, care au avut drept scop respectarea legislației incidente în domeniul protecției animalelor de către proprietarii de stâne și, în special, prevenirea unor situații de încălcare a condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor aflate la stâne. În majoritatea cazurilor, s-a constatat că nu se respectă legislația  în ceea ce privește obligativitatea sterilizării câinilor aparținând rasei comune sau metișii acestora, nedeclararea la poliție a câinilor agresivi, conform OUG nr. 55/2002, nerespectarea condițiilor de deținere a animalelor impuse de Legea nr. 205/2004 ®privind protecția animalelor, aplicându-se un număr de 32 sancțiuni contravenționale.”, a transmis IPJ Harghita.

În continuare, în interesul prevenirii săvârșirii de fapte penale sau  contravenționale, Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Harghita atrage atenția  tuturor deținătorilor de animale, în ceea ce privește necesitatea cunoașterii și respectării legislației din acest domeniu: Legea nr. 205/2004 republicată și modificată, OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși, OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.