Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(STUDIU) Cât timp ne apără anticorpii după o infectare cu SARS-CoV-2

Aproape toate persoanele infectate anterior cu COVID-19 au niveluri ridicate de anticorpi timp de cel puțin șase luni, care sunt susceptibile să le protejeze de reinfectare, au arătat miercuri rezultatele unui studiu major din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Foto: Profimedia Images

Foto: Profimedia Images

Marea majoritate a oamenilor reține anticorpi detectabili timp de cel puțin șase luni după infectarea cu coronavirus”, a spus Naomi Allen, profesor și om de știință șef la Marea Britanie Biobank, unde a fost efectuat studiul.

„Deși nu putem fi siguri în legătură cu acest lucru legat de imunitate, rezultatele sugerează că oamenii pot fi protejați împotriva infecției ulterioare timp de cel puțin șase luni după infecția naturală”, a spus Allen.

Printre participanții care au testat pozitiv pentru infecția anterioară cu COVID-19, 99% au reținut anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, au arătat rezultatele. După cele șase luni complete de urmărire a studiului, 88% încă i-au avut, transmite alephnews.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *