Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Surse din UDMR: Ráduly Robert Kálmán nu va mai candida la alegerile locale din anul viitor pentru funcția de primar la Miercurea Ciuc

Foto: Szekelyhon

Surse apropiate UDMR susțin că Ráduly Robert Kálmán nu va mai candida la alegerile locale din anul viitor pentru funcția de primar la Miercurea Ciuc. Se pare că UDMR îl va lansa în această cursă pe Korodi Attila, președintele fracțiunii UDMR din Camera Deputaților, potrivit portalului maghiar transindex.ro.

Totuși, UDMR dezminte știrea în legătură cu existența unei persoane nominalizate pentru postul de primar la Miercurea Ciuc. Kelemen Hunor, președintele UDMR a reacționat și a declarat că nu există nicio decizie în cadrul Uniunii legată de această chestiune.

Aflu și eu pentru prima dată că la alegerile locale de anul viitor UDMR nu va susține candidatura lui Ráduly Róbert Kálmán pentru postul de primar al orașului Miercurea Ciuc. Astfel de decizie nu a existat în Uniune, nici nu există: pur și simplu nu există. Mereu au fost mai mulți care au candidat pentru această funcție. Colegii, pomeniți de autorul necunoscut și bine informat, în baza muncii depuse și rezultatelor sunt foarte bine unde sunt: de Ráduly Róbert este nevoie la Miercurea Ciuc, iar de Korodi Attila este nevoie în Parlament”

Portalul Transindex s-a informat din mai multe surse apropiate de UDMR, că la alegerile locale din primăvara anului viitor, nu Ráduly Róbert Kálmán va fi candidatul Uniunii. Ráduly îndeplinește această funcție din 2004, cu o singură întrerupere în 2015, când a demisionat din cauza acuzelor de corupție din partea DNA. După un an tot el a fost propus de Uniune și a și câștigat alegerile, câștigând și în procesul cu DNA în octombrie a.c.

Relația lui Ráduly cu UDMR-ul nu a fost mereu senină, în 2016, când nu era primar, Ráduly a declarat că UDMR-ul s-a dezintegrat și „sunt băieți tari numai până la alegeri”, nu și în lupta pentru autonomie. Apoi când a fost reales, la Tusványos a spus că, dacă UDMR-ul va continua „să se încadreze în peisaj”, adică să gonească după roluri în guvernare, atunci el va demisiona.

Cei care administrează portalul Transindex spun că încercă de zile bune să îl contacteze telefonic pe Ráduly ca să-i afle poziția, dacă plănuiește să candideze pentru un nou mandat, și dacă da, în ce condiții, dar în zadar.

În orice caz, este probabil ca UDMR să-l vizeze pe Korodi Attila, liderul fracțiunii UDMR din Camera Deputaților, în fruntea orașului. „Dacă va fi sau nu un astfel de anunț, îl va dezvălui viitorul”, a răspuns Korodi la întrebarea adresată de Transindex.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *