Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Tabloul complet al activităţilor desfăşurate de poliţiştii harghiteni pe linie de FOC DE ARTIFICII, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020

Foto cu caracter ilustrativ

În ultima perioadă a anului 2019 şi în prima parte a lunii ianuarie 2020, la nivel naţional s-a desfăşurat Planul Naţional de Acţiune FOC DE ARTIFICII, privind verificarea legalitații operațiunilor cu articole pirotehnice, care vizează toate operațiunile cu articole pirotehnice, a căror comercializare către publicul larg de către persoane neautorizate poate avea consecințe deosebit de grave pentru ordinea, liniştea şi siguranța publică, dar şi pentru sănătatea populației.

La nivelul judeţului Harghita acţiunea a fost coordonată de către șeful Inspectoratului de Poliţie, iar scopul a fost acela al creşterii siguranţei cetăţeanului şi combaterii infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea stării de legalitate a modului de comercializare și punere la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice de către persoanele autorizate sau neautorizate în acest sens.

Obiectivele urmărite au vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit acest gen de infracţiuni, prevenirea producerii unor evenimente negative ce aduc atingere ordinii publice și sănătăţii populaţiei, creşterea capacităţii instituţionale pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi/sau contravenţională la regimul articolelor pirotehnice, precum şi creşterea cooperării interinstituţionale, în special cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Harghita.

La finalul acestor activităţi, situaţia se prezintă astfel:

La nivelul județului Harghita sunt înregistrate 10 societăți comerciale care efectuează activități cu articole pirotehnice, iar 5 dintre acestea sunt autorizate să desfășoare activități cu articole pirotehnice din categoriile F2, F3 şi F4, având încheiate contracte de depozitare de materiale pirotehnice cu societăți autorizate în acest sens din alte județe ale țării.

În cadrul acţiunii poliţiştii au efectuat controale la toate cele 10 unităţi economice în cauză, dar şi în piețe, târguri, oboare și la alte societăți comerciale, unde existau date şi indicii că ar fi comercializate articole pirotehnice fără drept.

Totodată, poliţiştii harghiteni au organizat o serie de activităţi preventive, în 21 de zone aglomerate, în cadrul a 15 asociaţii de locatari şi în incinta a 9 unităţi de învăţământ.

Drept urmare, în toată această perioadă, au fost ridicate în vederea confiscării 52.066 de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3.

De asemenea, au fost constatate 15 infracțiuni și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, cu amendă de 7.500 de lei.

În acest fel, prin acţiunile poliţieneşti, dar şi prin manifestarea majorităţii populaţiei în limitele legalităţii, în judeţul Harghita nu au fost înregistrate evenimente majore, de natură să tulbure grav ordinea, liniştea şi siguranţa publică, ori din care să rezulte victime omeneşti.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *