Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tăiere ilegală și furt de arbori în zona Atid. Pădurarii au descoperit nouă cioate din specia fag și o cioată din specia carpen

Foto cu caracter ilustrativ

 

Sesizați despre tăierea ilicită și furtul a cel puțin 10 copaci, din zona Atid, polițiștii au descoperit că arborii ar fi fost doborâți și sustrași de angajatul unei firme, la îndemnul administratorului acesteia, nimeni altul decât proprietarul terenului în cauză.

La data de 02 decembrie 2020, Postul de Poliție Atid a fost sesizat de Ocolul Silvic Privat Praid despre faptul că, în urma unui control efectuat pe raza de competență, pădurarii au descoperit 9 cioate din specia fag și o cioată din specia carpen, într-o zonă aflată în afara fondului forestier, proprietatea unui bărbat de 65 de ani, din orașul Cristuru Secuiesc.

Ulterior verificărilor efectuate de către specialiștii silvici, prin activitățile specifice de cercetare și investigație, s-a stabilit că arborii ar fi fost tăiați în mod ilegal, respectiv fără a fi marcați pentru exploatare, de către un tânăr de 21 de ani, din comuna Atid, angajatul unei societăți comerciale al cărui administrator este proprietarul terenului în cauză, chiar la îndemnul și instrucțiunile acestuia.

În aceste condiții cercetările sunt continuate, pe de o parte pentru instigare la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din afara fondului forestier național și furt de arbori tăiați din afara fondului forestier național, iar pe de altă parte sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din afara fondului forestier național și furt de arbori tăiați din afara fondului forestier național.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.