Tentativă de braconaj la Tulgheș – O ursoaică a fost eliberată din laț

0

Articol disponibil în: Română

La data de 08.10.2015, în jurul orei 10:30, Secţia 6 Poliţie Rurală Topliţa a fost sesizată de Ocolul Silvic Tulgheş despre faptul că un sătean care ducea vacile la păşunat în locul numit „Dos” din zona Valea Frumoasă de pe raza comunei Tulgheş, a observat că în vecinătatea fâneţei sale se afla captiv un urs viu, într-un laţ legat de o salcie.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă,  care a constatat că lângă o grădină împrejmuită cu gard din lemn, pe fondul de vânătoare Rezu Mare, se afla captivă o femelă de circa 250 kg, din specia „ursul brun”, strangulată în zona abdominală cu un cablu din oţel ancorat la baza unei sălcii.

S-a procedat deîndată la eliberarea ursului captiv, sens în care s-a deplasat la faţa locului un specialist din cadrul Asociaţiei pentru Conservarea Valorilor Naturii, cu echipa de intervenţie pentru salvarea animalelor sălbatice, după tranchilizare exemplarul fiind examinat, constatându-se că nu are leziuni externe vizibile, după care a fost eliberat şi monitorizat de la distanţă de vânători, până la trezirea acestuia.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la braconaj – practicarea vânătorii cu laţuri, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

Sursa IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy