Tipuri de rame pentru ochelari și cum alegi ce ți se potrivește

0

Articol disponibil în: Română

 

Sursa foto: Freepik 

 

 

Pentru mulți dintre noi, ochelarii reprezintă un accesoriu indispensabil. Deși nu poate decât să ne încânte varietatea de modele disponibile pe piață, trebuie să recunoaștem că uneori poate fi dificil să găsim perechea de ochelari perfectă. Unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care ne putem ghida și asupra căruia avem libertate deplină este reprezentat de ramele acestora. Ce tipuri de rame pentru ochelari există și cum le poți alege pe cele care ți se potrivesc cel mai bine vei descoperi în rândurile de mai jos.

Tipuri de rame pentru ochelari în funcție de material

În general, ramele ochelarilor sunt confecționate fie din plastic, fie din metal. Cele din plastic sunt preferate de mulți purtători de ochelari pentru că sunt ușor de întreținut, mai ușoare și mai ieftine decât cele din metal. În plus, sunt disponibile într-o gamă variată de culori și forme. De exemplu, dacă îți dorești să ai rame roșii la ochelarii de vedere, acesta este probabil tipul de material către care trebuie să te orientezi.

Ramele din metal, pe de altă parte, sunt mai rezistente și pot fi folosite un timp îndelungat, cu condiția să fie întreținute corect. Titanul și oțelul inoxidabil sunt două dintre cele mai populare alegeri. Sunt ușoare și rezistente la coroziune și ai la dispoziție o mulțime de modele din care poți alege. Titanul mai prezintă și avantajul că este un material hipoalergenic.

Tipuri de rame pentru ochelari în funcție de formă

Ramele pentru ochelari vin într-o varietate de forme. Cele mai populare sunt ramele rotunde sau ovale și cele pătrate sau dreptunghiulare, precum și cele tip cat-eye.  Unele dintre ele se potrivesc oricărei fizionomii, altele sunt recomandate persoanelor cu o anumită formă a feței. Ramele rotunde sau ovale, de exemplu, sunt mai potrivite pentru purtătorii de ochelari cu o față pătrată. Persoanelor cu față rotundă le va sta mai bine cu ochelari cu rame pătrate sau dreptunghiulare.

Ramele tip cat-eye sunt preferate de multe doamne și domnișoare, nu doar datorită aerului ușor exotic pe care îl împrumută purtătoarei, ci și pentru că se potrivesc aproape tuturor tipurilor de fețe.

Cum să îți alegi ramele potrivite

Există două criterii importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi ramele ochelarilor. Primul dintre ele, este evident, forma feței tale. Dacă vrei să fii sigură că alegi perechea perfectă, mergi în magazin și probează mai multe modele, în special dacă este pentru prima dată când îți cumperi ochelari. Dincolo de potrivirea dintre un anumit tip de ramă și fizionomia ta, contează și personalitatea ta. Poate îți dorești rame vesele, colorate, accesorizate sau poate preferi un stil mai sobru, mai clasic.

Ține cont, de asemenea, și de stilul tău de viață, dacă ești mai activă sau nu,  dacă vei purta ochelarii doar la birou sau și în timp ce practici un sport. Analizează cu atenție caracteristicile diferitelor tipuri de materiale din care sunt realizate ramele ochelarilor și decide care dintre acestea ți se potrivește cel mai bine. Bineînțeles, la fel de important este ca acestea să fie confortabile.

Ai la dispoziție o gamă variată de rame pentru ochelari, cu forme și culori diferite și realizate din diverse materiale. Unele sunt mai puțin costisitoare decât altele, unele se remarcă prin rezistență și durabilitate, altele prin flexibilitate. Există rame care se potrivesc mai bine unui anumit tip de față, dar și rame care vor complimenta aproape orice fizionomie. Dacă vrei să alegi ramele perfecte pentru tine, trebuie să fii pregătită să testezi mai multe modele. Este singura modalitate de a găsi perechea de ochelari cea mai potrivită pentru tine. Nu ezita nici să ceri părerea unui specialist în domeniu atunci când nu ești sigură ce să alegi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy