Titularizare 2022: Au fost afișate primele rezultate. Trei note de zece în Harghita

0

Articol disponibil în: Română

Ministerul Educației a publicat marți, 19 iulie, rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut în data de 13 iulie proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2022.

Potrivit informațiilor furnizate de ISJ Harghita, la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 606 candidați din totalul de 657 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost trimise 580 de lucrări, întrucât 25 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale și o lucrare a fost anulată la centrul de concurs.

  • Rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 45,97% (în scădere, față de rezultatele consemnate în 2021).
  • Din promoția curentă, 42,67% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, în județul Harghita au fost 579 de candidați cu note la proba scrisă, dintre care:

  •  3 candidați cu nota 10
  • 263 candidați cu note între 7 și 9,99
  • 239 candidați cu note între 5 și 6,99
  • 74 candidați cu note între 1,01 și 4,99

Cele trei cadre didactice din județul Harghita care au reușit să obțină nota 10 (zece) sunt: 

  • BOROTA A. KAROLA  – PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ (sat Delnița, comuna Păuleni-Ciuc)
  • FEKETE M. ANNAMÁRIA – RELIGIE ROMANO – CATOLICĂ DE LIMBA MAGHIARĂ (municipiul Odorheiu Secuiesc)
  • ORBÁN J. JÓZSEF – EDUCAȚIE MUZICALĂ SPECIALIZATĂ (municipiul Odorheiu Secuiesc)

Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy