Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Top 3 metode de a eficientiza consumul de energie într-o casă de 200 m2

Consumul de energie, sau mai bine zis reducerea acestuia, este una dintre cele mai importante preocupări ale proprietarilor de case, ceea ce este de înțeles, mai ales acum când există destul de multe metode prin care acest lucru se poate realiza.

Având în vedere că mărimea medie a unei case în România este de aproximativ 200 m2 utili, aceasta acoperind nevoile de spațiu ale unei familii cu doi copii, dacă te regăsești în această ipostază și cauți noi metode de a economisi și a eficientiza consumul de energie electrică, cele 3 propuneri de mai jos îți pot fi de folos.

Cele mai simple 3 metode de a reduce consumul de energie electrică dacă stai la casă

 

  1. Instalarea de prize electrice inteligente

Tehnologia a evoluat atât de mult încât acum poate fi aplicată în foarte multe domenii, inclusiv în cele ale energiei. Astfel că atunci când locuiești la casă și ai destul de multe electrocasnice, prizele electrice îți pot deveni cele mai bune prietene când vine vorba despre consumul de electricitate. Mai mult de atât, acestea își pot găsi locul nu doar în principalele încăperi, ci și într-un mic atelier sau garaj, atunci când ai anumite pasiuni care cer folosirea de diverse ustensile.

Dacă ești în faza în care ai o casă în construcție, trebuie să ai în vedere și noile reglementări care cer ca noile clădiri să respecte standardul nZEB (nearly zero energy building), astfel că este bine să prevezi încă de pe acum acest aspect.

  1. Instalarea de panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice au devenit din ce în ce mai căutate, mai ales de cei care locuiesc la case, eficiența acestora fiind foarte bine cunoscută. Atunci când te gândești că acestea te pot ajuta să încălzești până și apa, este din ce în ce mai clar motivul pentru care sunt demne de luat în considerare atunci când vrei să faci economie. Pentru o varietate mare, poți alege Dbsolar care îți propune foarte multe variante care să răspundă tuturor nevoilor casei tale.

Mai mult de atât, la dbsolar.ro poți găsi atât panouri fotovoltaice, cât și solare, astfel încât după o expertiză, să știi exact ceea ce te va ajuta să economisești cât mai multă energie.

  1. Folosește electrocasnicele eficiente din punct de vedere energetic

Dacă te pregătești să înlocuiești unul, două sau chiar mai multe electrocasnice, una dintre cele mai bune soluții este alegerea celor eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, deși acestea pot fi puțin mai costisitoare în prima fază, pe termen lung, acest aspect se va traduce în facturi mai mici la energia electrică.

Economisirea energiei electrice este unul dintre punctele majore de interes al tuturor proprietarilor, dar mai ales al celor care locuiesc la case, mai ales că în cazul acestora consumul este puțin mai ridicat.

Așadar, dacă te regăsești în această situație, eficientizarea din acest punct de vedere este mai ușor de realizat, mai ales că ai loc de plasare a panourilor fotovoltaice sau solare care, corelate cu aparatura modernă și prizele inteligente, îți vor fi de real ajutor.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *