Toplița: Dosar penal întocmit de poliţiştii harghiteni pe numele reprezentanţilor unui Ocol Silvic, pentru omisiunea sesizării şi abuz în serviciu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sfârşitul săptămânii trecute a fost, pentru poliţiştii harghiteni, unul încărcat de activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi în zona bazinului Topliţa.

Astfel, prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate anterior, Poliția Municipiului Toplița s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de omisiunea sesizării şi abuz în serviciu.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti până la acest moment rezultă că, la data de 14.06.2019, cu ocazia unui control al exploatării masei lemnoase dintr-o partidă constituită în fondul forestier proprietatea unei Primării din judeţul Mureș, suprafață situată administrativ în municipiul Topliţa, reprezentanții mureşeni ai Ocolului Silvic în cauză au constatat tăieri ilegale de material lemnos în valoare totală de 1.040,46 de lei.

În acest caz, deşi valoarea depășește de 6,34 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, pădurarii un întocmit doar un proces-verbal de contravenție, prin care au aplicat o sancțiune contravențională cu „avertisment” şi nici nu au dispus confiscarea materialului lemnos.

Astfel, fapta constatată la momentul respectiv constituie infracţiunea de tăiere fără drept de arbori, iar organele silvice, deși au luat cunoștință de fapta penală, nu au sesizat organele de urmărire penală, cauzând totodată o pagubă atât în dauna bugetului în care urma să fie achitată amenda cât și în dauna proprietarului materialelor lemnoase.

În cauză s-a înregistrat lucrare penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării și abuz în serviciu.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy