Transport ilegal de material lemnos depistat în localitatea Cozmeni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Conducătorul autoturismului nu avea permis de conducere și remorca era neînmatriculată.

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Miercurea Ciuc au primit o sesizare referitoare la un transport ilegal de material lemnos, în comuna Cozmeni. Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și a identificat un autoturism oprit pe partea dreaptă a drumului DJ 113B, având atașată o remorcă încărcată cu lemn de foc, remorca nefiind înmatriculată sau înregistrată.

„Conducătorul autoturismului, un bărbat de 33 de ani din Cozmeni, a declarat verbal că el a condus autoturismul până în acel loc în care s-a oprit. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul condus nu deținea asigurare obligatorie de răspundere civilă, fapt pentru care a fost sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 2000 de lei, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de inmatriculare, dar și certificatul de înmatriculare.

Bărbatul a declarat că autoturismul i-a fost încredințat de către un alt localnic, în vârstă de 45 de ani, pentru a transporta materialul lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea documente legale de proveniență și transport pentru întreaga cantitate de lemn de foc, peste 2,5 mc de lemn de foc, care a fost confiscată.”, a informat IPJ Harghita.

Polițiștii continuă cercetările față de bărbat, sub aspectul comiterii infracțiunilor  de conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy