Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Transportatorii rutieri amenință cu proteste în stradă dacă Guvernul nu plafonează prețurile la RCA

Transportatorii rutieri amenință cu proteste în stradă dacă Guvernul nu va decide plafonarea prețurilor RCA. Informația a fost comunicată prin intermediul AGERPRES de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Alături de COTAR, demersul este susţinut de Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) şi de Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier „APULUM”.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a atras atenţia că majorarea preţurilor la RCA va avea ca efect intrarea firmelor de transport rutier în faliment. Astfel, se solicită măsuri concrete de limitare a preţului RCA din partea Guvernului, Parlamentului, ASF şi Consiliului Concurenţei.

În aceeași situație sunt toți plătitorii, cei peste 8,5 milioane de plătitori de polițe RCA, captivi în legea 132/2017. Am stabilit să organizăm proteste, pentru a cere Guvernului plafonarea de urgență a RCA, dar sperăm să se întâmple înainte de a protesta, dacă cei care conduc România înțeleg spre ce dezastru ne îndreptăm, iar coroborat cu pretul carburantului și a energiei, deja devine o problemă de siguranță națională.“, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Organizaţia patronală aminteşte că în ultimii ani Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a descoperit de mai multe ori la firmele de asigurări încălcări ale prevederilor legii, creşteri de tarife practicate şi după plafonare, tarife netransparente în care erau incluse toate costurile de operare ale firmelor de asigurări, deşi aceste firme au mai multe linii de afaceri.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România atrage atenţia că Guvernul are baza legală de a limita tarifele RCA. „Cerem Guvernului României să plafoneze tarifele RCA, în baza prevederilor Legii Concurenţei. În caz contrar, transportatorii vor protesta în toată ţara”, se precizează în comunicatul COTAR. Mai multe detalii pe AGERPRES.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.