Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trei asociații de proprietari din Miercurea Ciuc, sancționate pentru tăierea și toaletarea ilegală a arborilor

În cadrul controlului desfășurat de comisarii de mediu, împreună cu reprezentantul municipiului Miercurea Ciuc și al APM Harghita, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la tăierea și toaletarea ilegală a arborilor pe raza administrativă a municipiului Miercurea Ciuc, au fost identificate trei asociații de proprietari care au efectuat astfel de lucrări.

Au fost aplicate sancțiunile contravenționale prevăzute de legislația specifică.

„Atragem atenția asupra faptului că întreţinerea spaţiilor verzi se asigură de către proprietarii şi administratorii acestora și se pun în aplicare numai după reglementarea acestora de către administrația publică locală și obţinerea avizului emis de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului.”,  transmite Garda de Mediu Harghita.

sursa foto: Garda de Mediu Harghita

ATENȚIE! Tăierile neautorizate sau vătămările arborilor și arbuștilor, deteriorarea aranjamentelor florale și ale gazonului, distrugerea mușuroaielor naturale, a cuiburilor de păsări și adăposturilor de animale, ale construcțiilor și instalațiilor utilitare și ornamentale existente pe spațiile verzi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice.

Pe același subiect, citiți și: 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.