Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tribunalul Harghita a revocat măsura controlului judiciar în cazul primarului din Gheorgheni

Mezei-JanosTribunalul Harghita a decis, miercuri, revocarea controlului judiciar în cazul primarului suspendat al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, care este judecat într-un dosar DNA în care este acuzat de abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare.

Potrivit informațiilor postate pe portalul instanței, decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Primarul suspendat Mezei Janos a solicitat de mai multe ori ridicarea măsurii controlului judiciar, motivând că a respectat toate obligațiile care i s-au impus și nu mai poate influența martorii, în contextul în care aceștia au fost audiați și declarațiile lor sunt depuse la dosar.

Procurorii DNA Târgu Mureș l-au trimis în judecată pe Mezei Janos, la sfârșitul lunii mai 2015, pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2013, primarul Janos Mezei și-a exercitat în mod fraudulos atribuțiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafață de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roșu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate. Procurorii susțin că acest teren nu putea să fie vândut deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC „Monturist” SRL de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinței bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate).

De asemenea, procurorii susțin că edilul l-a somat pe administratorul firmei respective, denunțător în cauză, ca în cel mult două zile să vină la sediul primăriei și să-și prezinte demisia, în caz contrar urmând a suferi consecințe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale și/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci și locui în Gheorgheni.

Sursa: agerpres.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.