Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trofee de cerb, carne de vânat şi alte bunuri, descoperite de poliţiştii harghiteni în urma unor percheziții domiciliare

La sfârşitul acestei săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni specifice de documentare a unor posibile activităţi ilicite pe linie de braconaj cinegetic, în zona bazinului Topliţa.

foto cu caracter ilustrativ

„În cadrul acestor activităţi au fost puse în executare şi 3 mandate de percheziţie domiciliară, la mai multe imobile deţinute de un bărbat de 49 de ani, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, printre care 5 trofee de căprior, 2 trofee de cerb carpatin, 50 de kilograme de carne de cerb carpatin, 1 kg de pulbere folosită pentru albit trofee de vânat şi o capcană de vânătoare, neautorizată.

De asemenea, au fost identificate mai multe fragmente osoase care, potrivit aprecierilor medicului veterinar prezent la faţa locului, provin de la două exemplare de cerb carpatin, respectiv o femelă şi un mascul.”, transmite IPJ Harghita.

IPJ Harghita mai informează că, faţă de bărbatul în cauză, care nu figurează în bazele de date ca fiind autorizat să deţină arme de foc letale de vânătoare, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit în condiţii ilicite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.