Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

TULGHEȘ: Electrica modernizează reteaua de distribuție a energiei electrice din comună

 

Electrica pregăteşte investiţii de 900 milioane lei în acest an în reţelele de distribuţie din România. Datorită discuțiilor și negocierilor purtate de către Marcel Vancu, o parte din banii alocați vor moderniza și infrastructura veche din comuna Tulgheș. 

electricaPe fondul unor profunde nemulțumiri în rândul populației din Tulghes, în legătură cu calitatatea serviciilor de furnizare a energiei electrice –  din cauza vechimii infrastructurii, aici mă refer la conductori și transformatoare – am avut mai multe discuții cu reprezentanți ai Electrica Transilvania Sud, care au înțeles și au fost de acord să-și îmbunătățească serviciile către populație. În acest sens au început lucrările de schimbare a trei transformatoare și a conductorilor în zonele cu cele mai mari probleme. Finanțarea acestor investiții se realizează de Electrica Transilvania Sud, însă valoarea investiției nu o cunosc, a declarat pentru Ziar Harghita Marcel Vancu, primarul comunei Tulgheș.

 

În 2017, Electrica a făcut investiții record: 727 milioane de lei, în rețelele de distribuție. În 2018, compania si-a propus să investească și mai mult în calitatea serviciilor oferite.

Potrivit reprezentanţilor companiei, structura planului de investiţii va viza şi în 2018 cu precădere, ca şi până acum, lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelelor de distribuţie pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului (40%), îmbunătăţirea eficienţei energetice şi reducerea pierderilor (40%), precum şi creşterea eficienţei operaţionale. Totodată, la nivel de grup, vor fi realizate investiţii importante în modernizarea infrastructurii informatice şi a sistemelor de tehnologia informaţiei, având în vedere atât cerinţele legale privind protecţia datelor, dar şi efectul pozitiv asupra calităţii serviciilor prestate.

„Modernizarea retelelor de distributie continua sa fie prioritatea Grupului Electrica, astfel ca, pentru anul acesta, ne-am propus investitii record, in valoare de 900 de milioane de lei, probabil cel mai ambitios plan din sectorul energetic. Tinta noastra este cresterea eficientei operationale si a calitatii serviciilor oferite, astfel incat timpul mediu de intrerupere neplanificata per utilizator – SAIDI – sa ajunga la nivelul din tarile central europene”, a declarat Catalin Stancu, Director General Electrica.

Cu o tradiţie de 120 de ani, companiile de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica acoperă peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătraţi. Cele trei companii din cadrul Grupului Electrică deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 judeţe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

Grupul Electrica este lider pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe 120 ani.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.