Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR ia atitudine față de abordarea manipulativă a întâmplărilor din Târgu Secuiesc

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a purtat discuții cu președintele României, Klaus Iohannis, și șeful Executivului, Dacian Cioloș, după care i-a informat în scris și pe ambasadorii statelor UE la București în legătură cu poziția UDMR asupra celor întâmplate la Târgu Secuiesc în ultimele zile.

„Ne îngrijorează modul în care o parte a mass mediei românești, conform datelor oferite de autorități, a prezentat cele întâmplate la Târgu Secuiesc din unghiul culpabilizării colective a maghiarilor. Un rezultat previzibil al acestui demers ar putea fi acela că, de acum încolo, societatea românească poate percepe drept sursă de pericol fiecare năzuință legitimă a comunității noastre. Am avut prilejul de a-i informa pe șeful statului și pe primul-ministru asupra acestor temeri, la care ni s-au alăturat și dânșii. Totodată, ne-au asigurat de faptul că cele întâmplate nu vor însemna o schimbare de direcție în privința raportării la comunitatea maghiară din România. Acest fapt ne dă speranța că, după aceste turbulențe, relația dintre majoritate și minoritate va reveni la normalitate”, afirmă Kelemen Hunor în scrisoarea de limbă engleză transmisă  miercuri, 9 decembrie, șefilor reprezentanțelor diplomatice ale țărilor UE.

Editat de Biroul de Presă al UDMR
2 comentarii la “UDMR ia atitudine față de abordarea manipulativă a întâmplărilor din Târgu Secuiesc

  1. Mm

    Daca s-ar si delimita public de acesti extremisti, HVIM si toate celelalte organizatii de acest gen atunci ar fi credibil, altfel inteleg ca presa si noi suntem de vina ca cica ii percepem gresit.Hai, fa un efort in plus si schimba-ne perceptia ca e chiar simplu ,usor si de bun simt sa te delimitezi de extremism.

    Raspunde
  2. Pop Ioan

    Kelemen a ramas blocat in trecut si nu realizeaza ca a pierdut controlul. Cum sa mearga el sa asigure ca nu se va mai intampla? Ce mai stie el despre viata reala a maghiarilor? Nimic. Si-a luat banul si el si nu-l intereseaza decat sa faca parada ca el reprezinta pe … cine oare? Pe el, eventual. Lumea o ia in alta directie, dar el inca nu a prins de stire. Oamenii si-au dat seama cine e el si gasca lui cu adevarat.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.