Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR vrea simplificarea regulilor pentru șoferi: Înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor, într-o singură zi

Deputaţii UDMR, Benedek Zakariás şi Bende Sándor, au depus în Parlament un proiect de lege care dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR).

Actul normativ aduce îmbunătățiri semnificative privind reducerea birocrației și costurile înmatriculării.

Inițiativa a fost elaborată de Benedek Zakariás și Bende Sándor, deputați UDMR.

„Mulți proprietari de mașini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituții, implică multă administrație, bani și timp. Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Bende Sándor, președintele Comisiei pentru industrii și servicii a evidențiat partea practică propunerii legislative: „Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfășoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi și într-un singur loc”.

Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.