Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un deținut eliberat de câteva ore din penitenciar, infectat cu HIV, și-a înfipt dinții în mâna unui polițist

Un polițist a fost mușcat de antebraț de un deținut eliberat cu câteva ore înainte de la Penitenciarul „Poarta Albă”. Situația este cu atât mai dramatică cu cât individul este infectat cu virusul HIV. Întâmplarea din cale-afară de nefericită a fost menționată pe pagina Sindicatului Europol.

Redăm în cele ce urmează textul postării:

Totul s-a întâmplat astăzi (n.r: ieri, 11 octombrie) când polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren pentru a-i acorda sprijin deoarece în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.

La vederea colegilor noștri, bărbatul în cauză a refuzat să se legitimeze și a devenit violent, motiv pentru care s-a impus conducerea sa la sediul Postului de poliție TF Medgidia. La coborâre, în momentul în care a fost încătușat, a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng.

Individul în cauză are 36 de ani, este infectat cu virusul HIV, iar în cursul zilei de astăzi tocmai ce fusese eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat o condamnare de 1 an și o lună pentru furt. La acest moment, bărbatul este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni, una de ultraj și cea de-a doua de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit, asta în cazul în care nu este și purtător al virusului Covid-19.

Din păcate, acesta este încă unul din riscurile permanente la care polițiștii sunt expuși zilnic, iar ministrul Vela se dovedește a fi în continuare nepăsător cu privire la acordarea unui stimulent de risc pentru angajații MAI aflați cu adevărat în prima linie.Îi transmitem pe această cale colegului nostru că îi suntem alături și îi dorim multă sănătate!

Sursa foto: Sindicatul Europol

Fără cuvinte…

Sursa: Sindicatul Europol (facebook)

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.