Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un hoț i-a furat telefonul unei fetițe de 11 ani, fără să știe că un jandarm îl urmărea îndeaproape, în Miercurea Ciuc

Un hoț a fost prins imediat după ce a furat telefonul unei fetițe de 11 ani. După ce l-a alergat 100 de metri, un jandarm a reușit să-l prindă și să-l imobilizeze până la sosirea polițiștilor.
Întâmplarea a avut loc vineri seara, în jurul orei 18:55, Parcul Central din Miercurea Ciuc,  informează IJJ Harghita:

„Ce faci când nu poți fi nepăsător! Intervii!
Și nu poți fi nepăsător atunci când în fața ta se produce o faptă, care nu numai că încalcă normele legale, dar a cărei victimă este o fetiță de 11 ani, care mai apucă să spună doar atât, privindu-te în ochi: „Mi-a furat telefonul!”. Ți se activează reflexele dobândite în multe ore de misiune și vocația!
Pe scurt, acesta ar fi debutul unei întâmplări ai cărui protagonist a fost căpitanul Cioacă Nicolae, consilier juridic în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.
Se afla în cursul serii de vineri, 3 iunie, în jurul orei 18:55, în Parcul Central din municipiul Miercurea Ciuc, în timpul liber, când a observat pe trotuarul din fața sa o fetiță care era urmată îndeaproape de un bărbat. Un om normal ar fi spus că se plimbă împreună, dar ochiul vigilent al jandarmului a surprins momentul în care adultul a sustras din buzunarul de la pantaloni ai fetei telefonul și a luat-o la fugă, fetița apucând să spună doar atât: „Mi-a furat telefonul!”. Colegul nostru, fără a sta prea mult pe gânduri, a plecat în urmărirea bărbatului și în nici 100 de metri a reușit să-l prindă și să-l imobilizeze. În ajutorul lui a sărit și un fost jandarm, pentru a reuși să-l țină sub control pe făptuitor. A fost apelat și numărul de urgență 112, patrula de poliție care a sosit la fața locului preluând cazul, în vederea continuării cercetărilor.
Jandarmul nu este l-a prima faptă de acest fel, căci pe lângă intervențiile din timpul serviciului, a participat și la prinderea unui autor al unui furt, tot în timpul liber.
Pe colegul nostru, căpitan Nicolae Cioacă vi l-am prezentat în 10 februarie 2021, când a fost trecut în corpul ofițerilor ca urmare a promovării uni examen: „Să crezi în tine, să crezi că se poate! Și el a crezut, dar a și muncit, a învățat, a perseverat, a candidat. Și a reușit! Iar noi am câștigat un nou coleg, căpitan Cioacă Nicolae, căruia îi dorim succes în activitate(…)!”
Din ce ne-a mărturisit colegul nostru, el și-a dorit să devină jandarm după ce l-a văzut pe un văr de al lui îmbrăcat în uniformă. A absolvit Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, în anul 2006, iar ulterior, după absolvire, și-a desfășurat activitatea în structuri de ordine publică și pază la unități de jandarmerie din județul Teleorman și municipiul București, din anul 2021 fiind colegul nostru.
Noi îl felicităm și pe această cale!”

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.