Un politician român incompetent propune interzicerea limbii maghiare în cadru oficial

1

Articol disponibil în: Română

În urma unor articol scrise în cadrul grupului nostru de presă și preluate mai apoi ca subiect de presa națională ( Art. 1 ) ( Art. 2 ), liderul Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu a găsit de cuviință să propună interzicerea limbii maghiare în cadru oficial.
Propunerea deputatului Bogdan Diaconu este cea mai proastă idee pe care ar fi putut să o aibă un parlamentar român, prin faptul că adâncește și mai mult prăpastia dintre maghiari și români și dă subiect de discuție naționaliștilor din ambele tabere.
Folosirea limbii maghiare în instituțiile publice și în orice alte situații în zonele cu populație predominant maghiară este și va mai fi mult timp de acum încolo singura posibilitate a politicienilor de naționalitate maghiară de a-și ține votanți sub control și de a-i separa în mod aproape comunist de influențele care ar putea veni dintr-o deschidere spre restul țării sau dintr-o eventuală cădere a barierei lingvistice. În aceste condiții, politicienii maghiari vor ține cu dinții de folosirea limbii maghiare în zonele controlate de ei iar propunerea la renunțarea la singurul atu pe care îl au acești politicieni incompetenți în fața propriului electorat,  va duce doar la un război mediatic inutil. În acest război se vor implica deopotrivă politicienii incompetenți de naționalitate maghiară și incompetenții de naționalitate română, provocându-se astfel o luptă ce va dăuna atât etnicilor maghiari cât și minorităților de români.
Politicienii români, de genul Bogdan Diaconu, ar trebui să caute metode de reducere a conflictului mocnit dintre maghiari și români, nu căi prin care să îl alimenteze. Dar ce să faci? … cu o clasă politică care nu e capabilă să construiască nimic, acestea sunt rezultatele.
în mod logic și inteligent, politicienii români ar trebui să ceară celor maghiari o lista cu tot ce vor ei, începând de la autonomie și până la școli în limba maghiară și să le satisfacă fără nicio condiție absolut toate doleanțele. Astfel, politicienii maghiari nu ar mai avea cum să explice propriilor alegători de ce județele cu populație predominant maghiară sunt într-o sărăcie de nedescris. De abia atunci maghiarii simpli vor înțelege că politicienii care-i reprezintă sunt doar o gașcă de incompetenți cu interese care în permanență dau mâna cu alte găști de politicieni români, de asemenea incompetenți, pentru ca să își facă ei interesele care de regulă sunt în detrimentul cetățenilor maghiari și români.
Așadar, interzicerea folosirii limbii maghiare în instituțiile unde peste 90% dintre angajați sunt maghiari este, din punct de vedere al strategii politice, o inepție pe care doar un PSD-ist revopsit în culorile PRU putea să o emane. Calea corecta este aceea prin care românii trebuie să respecte minoritatea maghiară ca mai apoi să ceară în mod îndreptățit ca aceștia să respecte limba oficială și caracterul statului român. Deocamdată, respectul față de maghiari lipsește, zonele în care locuiesc aceștia arată ca acum 20 de ani și sunt ignorate de politicienii români incompetenți iar în aceste condiții reacția maghiarilor față de români este una justificată și desigur amplificată de politicienii incompetenți din ambele tabere.
Așteptăm cu mult interes să vedem un politician român arătându-și respectul față de minoritatea maghiară propunând o lege care să fie în interesul maghiarilor din România, cum de asemenea așteptăm cu interes ca un politician maghiar să vină cu o inițiativă legislativă care să fie în favoarea minorităților de români din Harghita sau Covasna. Deocamdată, politicienii români și maghiari au demonstrat că au doar capacitatea de a crea scandal și disensiuni interetnice, neputând atinge nivelul de inteligență necesar promovării unei coabitări interetnice constructive.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. precup mihai spune

    Nu cred ca asta e solutia, ca lista prezentata de politicienii maghiari, incepand cu autonomia sa fie satisfacuta. E o mare greseala sa credem ca actualii politicieni maghiari si romani deopotriva ii reprezinta cu adevarat pe electori. Gresit total. Oamenii astia sunt desprinsi de realitate, iar singurul lor scop e sa faca bani pentru ei si familiile lor, aratandu-le in acelasi timp celor care-i voteaza cat de mult muncesc ei pentru interesul public. Haideti domnilor sa fim seriosi, pe cine mai ducem de nas la 25 de la Revolutie? Chiar ne cred astia prosti?
    Toata clasa asta politica este compromisa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy