Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un proiectil de calibru 76 mm, descoperit în urma săpăturile arheologice care au loc la școala „Petőfi Sándor” din Miercurea Ciuc

O misiune pirotehnică a avut loc vineri, 10 septembrie, în jurul prânzului, în municipiul Miercurea Ciuc.  Săpăturile arheologice care au loc la școala „Petőfi Sándor” au scos la iveală un proiectil de calibru 76 mm. 

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a identificat elementul de muniție ca fiind un proiectil perforant trasor calibru 76 mm. ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Elementul de muniție ce provine, cel mai probabil, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrus.

„Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, un echipaj de jandarmi și unul de poliție au asigurat zona. Mulțumim pe această cale tuturor factorilor responsabili pentru sprijinul pe care ni-l acordă la fiecare misiune, dar mai ales persoanelor care dau dovadă de multă responsabilitate și ne anunță în cel mai scurt timp posibil ori de câte ori descoperă elemente de muniție rămase neexplodate.”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Echipa pirotehnică care s-a deplasat la fața locului a cercetat zona, nemaifiind găsite alte elemente de muniție.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *