Unii politicieni maghiari sunt foarte îngrijorați de faptul că discursul lor pro ținutul secuiesc nu mai funcționează

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Recent, câțiva politicieni maghiari de seamă s-au întâlnit la ceas de seară și au discutat probleme legate de noua campanie ce se va derula anul viitor în vederea alegerilor locale. Una din temele de discuție a fost și aceea de a se schimba discursul politic extremist pe motiv că acesta nu mai prinde la electoratul maghiar sătul de lupte sterile.
Concluziile trase de politicienii adunați au fost că etnici maghiari nu mai sunt impresionați și nici interesați de autonomie sau ținuturi secuiești, ci de locuri de muncă, străzi, salarii mai bune și costuri de întreținere mai mici. Se pare că unii strategi maghiari își puseseră mari speranțe în procesul referitor la anularea hotărârii de Consiliu Local de la Miercurea Ciuc referitoare la memorandumul Consiliul Național Secuiesc privind înființarea regiunii administrative Ținutul Secuiesc cu statut autonom. Cei care au stârnit acest scandal erau convinși că demersul lor nu va funcționa și că vor pierde în instanță, dar se așteptau la o victimizare urmată de o creștere a solidarității din partea populației maghiare, solidaritate care nu a mai apărut, semn că lumea s-a plictisit de aceeași discuție fără fundament.
Faptul că electoratul de origine maghiară a început să devină mult mai rațional și să ceară lucruri concrete, nu demersuri idealiste, este un aspect care va pune mari probleme politicienilor care dețin acum funcții de conducerea în administrația harghiteană deoarece electoratul îi va întreba ce au făcut în ultimii 4 ani în afară de scandal și gargară.
Schimbarea așteptărilor electorale din Harghita este primul pas spre normalizarea situației din acest județ care parcă a înțepenit în timp, iar faptul că harghitenii nu mai sunt interesați de scandal, ci de locuri de muncă și un trai decent, va obliga formațiunile politice din Harghita să vină în fața propriului electorat cu planuri de măsuri concrete în vederea creșterii nivelului de trai.
Ideea principală este că unii politicieni incompetenți din Harghita sunt îngroziți de faptul că electoratul nu va mai putea fi păcălit cu acțiuni separatiste. Sperăm ca noile alegeri locale să aducă în fruntea harghitenilor maghiari competenți care să scoată județul din zona de cele mai proaste salarii, cele mai puține investiții, cele mai puține locuri de muncă și cele mai puține fonduri europene atrase.

I.R.

1 Comentariu
  1. judas spune

    Alte prostii?Spuneti ceva concret,cu nume si predicat! Cine va tine,ca ala e un prost,arunca banii afara pe geam,asa de slaba propaganda n-am vazut!

    ADMIN: Propagandă la ce ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy