Unii țin cu tot dinadinsul ca românii și maghiarii să se încaiere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Iata ca ceea ce prognozam zilele trecute, dupa declaratia comuna a celor 3 formatiuni maghiare referitare la autonomie se intampla.
Scandalul a izbucnit, e cat casa de mare, comunicatele dure zboara dintr-o parte intr-alta, nervii cedeaza si pe gura politicienilor ies cuvinte interpretabile. Asa cum se intampla si in cazul declaratiei premierului Tudose referitoare la arborarea steagului secuiesc si la autonomie. Vorbele sale au fost preluate extrem de rapid de aparatul propagandistic maghiar care abia astepta un astfel de prilej, exploatat rapid in sensul de a mai da inca o data cu piciorul in linistea noastra a tuturor.
Ca unii si altii nu au controlul exact al vorbelor pentru a stii cand trebuie sa se opreasca este clar. Dar lor nu le pasa. Politicienii sunt foarte multumiti atunci cand au parte de astfel de momente, care le ofera munitie de scandal.
Pentru acesta, scandalul, este singurul lucru, alaturi de furat, pe care stiu sa-l faca bine. Atat. Altceva nimic.
Ce se intampla acum este exemplul perfect. Pe nimeni nu intereseaza opinia oamenilor. Ca sunt unii care sunt furiosi pe net, pe facebook, unde circula tot felul de bazaconii, in care unii cer sa se iese cu arma in mana, sa ne mancam unii pe altii, iar altii, mai rationali, au inteles ca e o furtuna intr-un pahar cu apa care da apa la moara celor care nu mai aveau de ceva vreme ocupatie: cei care tin cu tot dinadinsul ca romanii si maghiarii sa se incaiere.
Sa fim rationali si sa vedem cine are folos din aceste povesti. In mod sigur, oamenii corecti, adica cei multi, romani sau maghiari, nu au folos din asta.
Doar politicienii. Atat. Si romani si maghiari. Care isi freaca acum mainile linistiti ca pot schimba legile justitiei cum vor, pentru ca penalii lor sa scape de puscarie, atata timp cat o parte din romani si maghiari se cearta iar pe steaguri.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy