Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urs ieșit după hrană pe străzile unui oraș harghitean, îndepărtat de trei ori de jandarmi și polițiști

 Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita transmite că în ultimele 12 ore au fost primite 3 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unui urs de talie mică la periferia municipiului Gheorgheni.

Primul apel a fost făcut la ora 21:10, un bărbat anunțând prezența unui urs în apropierea zonei industriale de la marginea municipiului Gheorgheni, situată pe strada Nicolae Bălcescu. La fața locului a fost trimis un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm. Ursul era prezent în acea zonă și se hrănea din tomberoanele în care se pare că se aflau și resturi de mâncare. S-a trecut la îndepărtarea acestuia înspre o zonă împădurită și în afara zonelor locuite.
La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD. Echipajul a rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce.

Ursul a revenit în aceeași zonă, același bărbat solicitând ajutor prin 112, la orele 00:09 și 03:58. De fiecare dată ursul a fost îndepărtat în afara zonelor locuite.

„În toate cazurile au fost înștiințate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm și nu au fost înregistrate alte evenimente.”,  precizează IJJ Harghita.

IJJ Harghita reamintește oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.