Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urșii au ieșit în lume și în acest weekend. Localnicii din patru localități harghitene au cerut ajutorul jandarmilor

Foto: Republica

 

În ultimele 48 de ore, au fost primite 6 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în localitățile Sântimbru Băi, Băile Tușnad, Leliceni respectiv Izvorul Mureșului.

Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, în data de 10.07.2020, în jurul orei 16.18, ne anunța prezența unui urs în localitatea Sântimbru Băi. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, care s-au prezentat la adresa indicată de apelant însă ursul nu a fost găsit în zonă. Echipajul a rămas în zonă, dar ursul nu a fost găsit.

Al doilea apel, a fost primit în data de 10.07.2020, în jurul orei 19.44, ne anunța prezența unui urs în Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, însă prezența ursului nu este confirmată.

Al treilea apel a fost primit în data de 11.07.2020, în jurul orei 21.30. Apelantul ne semnala faptul că în Băile Tușnad este prezent un urs. Imediat a fost trimis un echipaj de jandarmerie la fața locului, dar prezența ursului nu se confirmă. Echipajul a rămas pentru o perioadă în zonă însă ursul nu s-a întors.

În data de 12.07.2020, în jurul orei 02.55, am fost anunțați prin intermediul SNUAU 112 despre prezența unui urs în Băile Tușnad. Imediat au fost trimise în zonă două echipaje de ordine publică formate dintr-un jandarmi și un polițist care au confirmat prezența ursului și au procedat la îndepărtarea acestuia în pădure.

Al cincelea apel primit prin intermediul SNUAU 112, în data de 12.07.2020, în jurul orei 18.50, ne anunța despre prezența unui urs în localitatea Leliceni. Imediat a fost trimis în zona indicată de apelant un echipaj de jandarmerie, însă prezența ursului nu se confirmă. Echipajul a rămas în zonă pentru a se asigura că acesta nu revine.

În data de 13.07.2020, prin intermediul SNUAU 112, în jurul orei 06.40, o apelantă ne semnala prezența unui urs pe proprietatea acesteia (Izvorul Mureșului). Imediat au fost trimise două echipaje de ordine publică formate dintr-un jandarm și un polițist. Ajunși la fața locului, prezenta ursului a fost confirmată, iar efectivele prezente au trecut la îndepărtarea ursului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *