Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urșii bântuie orașele Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

Foto: Jandarmeria Harghita

 

În ultimele 24 de ore au fost primite două apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența unor urși în localitățile Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc. Prezența urșilor nu a fost confirmată.

Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, ieri, 17 septembrie, la ora 19:56, anunța faptul că un urs s-ar afla în apropierea izvorului de apă minerală din Șumuleu. Apelul a fost făcut de către o doamnă. La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, dar ursul nu a fost găsit în zonă, echipajul de jandarmerie procedând la cercetarea zonei, în timp ce cel de poliție a blocat accesul în apropiere a posibililor curioși. Ursul nu a fost găsit.

Al doilea apel, primit din partea unui domn, azi, 18 septembrie, la ora 00:09, semnala posibila prezență a unui urs în Municipiul Odorheiu Secuiesc. Deși la fața locului s-au deplasat echipaje de jandarmerie și poliție, fiind prezenți și reprezentanții asociației de vânătoare din zonă, ursul nu a fost observat.

Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.