Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urșii seamănă panică printre localnicii din Gheorgheni și Băile Tușnad

Foto: Digi Animal World

În cursul serii de 29 mai, au fost primite trei apeluri prin intermediul SNUAU 112,prin care se anunța prezența unor urși în zona localităților Gheorgheni și Băile Tușnad, potrivit IJJ Harghita.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 21:12, de către un bărbat care anunța că în apropierea casei sale, situată la kilometrul 5 al municipiului Gheorgheni și-a făcut apariția o ursoaică cu trei pui. Casa este aproape de o pădure și o zonă frecventată de crescătorii de albine. A fost direcționată imediat o patrulă de jandarmerie, din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. A fost confirmată prezența ursoaicei și a celor trei pui, aceștia fiind îndepărtați înspre pădure. Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că urșii nu se întorc. Nu au fost înregistrate alte incidente.

Al doilea apel a fost făcut în jurul orei 22:48 de către o femeie care anunța prezența a doi urși pe drumul național DN 12, în fața stației de benzină situată la intrarea în Băile Tușnad. A fost direcționată imediat o patrulă de ordine publică formată din jandarm și polițist, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, respectiv Poliția Orașului Băile Tușnad. Chiar dacă cei doi urși nu au mai fost găsiți acolo, patrula a continuat să verifice dacă animalele au plecat din localitate. În scurt timp a fost primit un nou apel prin care o femeie semnala prezența acestora pe peronul gării C.F.R. din stațiune. Patrula a procedat la alungarea animalelor în pădure și a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că urșii nu se întorc. Nu au fost înregistrate alte incidente.

Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *