Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urșii și-au făcut din nou apariția în Băile Tușnad: în căutarea hranei, au provocat și pagube

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita informează că, ultimele 24 de ore, au fost primite 2 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unor urși în orașul Băile Tușnad.

Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, ieri, 16 iunie, la ora 23:26, a fost făcut de către o femeie care ne anunța despre prezența unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului din orașul Băile Tușnad. La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană.

Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopții, un bărbat semnalându-ne prezența unui urs în fața primăriei din aceeași localitate. Din cele relatate de către apelant ursul a spart ușa unui magazin, intrând în acesta .

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului și a îndepărtat din locul unde initial fusese semnalat doar un urs, era și o ursoaică cu 3 pui. Continuându-și patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urși pe străzile din localitate și aceștia fiind îndepărtați înspre zona împădurită.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia, orice urs aparent jucăuș și blând, este totuși un animal sălbatic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *