Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Va fi renovat drumul județean dintre Jolotca și Borsec

Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se elaborează un nou plan, pentru care a fost semnat contractul în data de 10 iunie, la Jolotca.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat că planul anterior a fost incomplet și astfel nu a putut fi depusă nicio cerere pentru finanțarea din fonduri UE.

„Drumul va fi renovat în trei etape: cele două secțiuni deja asfaltate, care anterior au fost renovate de Consiliul Județean Harghita, și secțiunea intermediară, care nu are încă asfalt. Sunt încrezător în acest plan, care se așteaptă să fie finalizat până la sfârșitul anului, și astfel, anul viitor vom putea solicita fonduri pentru construirea drumului.  Pe această nouă secțiune de drum, putem ajunge la Borsec, la viitorul centru de wellness, fiind un drum mai scurt și dinspre zona Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc sau Covasna”,  a precizat Borboly Csaba.

Puskás Elemér, primarul comunei Ditrău, a adăugat că speră într-o licitație reușită cât mai curând posibil, astfel încât Jolotca, una dintre cele mai frumoase  așezări din bazinul Gheorgheni să aibă asfalt până la Borsec, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru localități dar și pentru dezvoltarea turismului.

Renovarea drumului va fi împărțită în trei loturi: Borsec, pe o porțiune de 2,5 kilometri, porțiunea de drum ce leagă Jolotca de drumul european E578, și porțiunea de drum neasfaltată dintre Jolotca și Borsec .

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *