Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul de Harghita dispune controale pentru verificarea modului în care au fost igienizate cursurile de apă

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a dispus acţiuni de verificare a modului în care au fost igienizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele din localităţi. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că în cadrul acestor controale se va verifica modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, dar şi cum s-au realizat şanţurile şi rigolele pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari, provenite din precipitaţii sau topirea zăpezii.

De asemenea, se va controla şi existenţa depozitelor de deşeuri şi material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă şi din secţiunea podeţelor, precum şi existenţa depozitelor de material lemnos pe cursul obişnuit al torenţilor naturali, dar şi modul în care se întreţin şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale din interiorul localităţilor.

Controalele vor fi coordonate direct de prefectul Harghitei şi vor fi efectuate de o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor din Harghita şi judeţele învecinate, Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Acolo unde se vor identifica nereguli, comisia va propune termene de remediere a deficienţelor, iar în cazul în care acestea nu vor fi respectate se vor aplica sancţiuni celor care au responsabilitatea salubrizării acestor cursuri de apă.

Sursa: administratie.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.