Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Victor Orban, aspru criticat pentru legile care încalcă drepturile omului în Ungaria. Se vorbește chiar de excluderea Ungariei din Uniunea Europeană

Premierul ungar Viktor Orban a fost întâmpinat, joi, 24 iunie,  la un summit desfăşurat la Bruxelles, cu o ploaie de critici din partea partenerilor UE,  cu privire legea care interzice referirile la homosexualitate în şcoli, relatează Mediafax.

Legea restricţionează accesul copiilor şi tinerilor la cărţi, filme şi alte forme de conţinut care prezintă orice altceva decât heterosexualitatea sau identităţile de gen atribuite naşterii.
Orban a respins acuzaţiile de discriminare împotriva comunităţii lesbiene, gay, transgender şi bisexual, joi, spunând că legea „nu se referă la homosexuali”.
Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004, iar Orban a devenit premierul ţării în anul 2010.

17 ţări membre, inclusiv Franţa, Germania, Spania şi Belgia, au semnat o scrisoare comună cu privire la noua lege ungară, pe care au trimis-o liderilor UE şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004, iar Orban a fost premierul ţării între 1998-2002 şi apoi din 2010 până în prezent.

Guvernul său naţionalist de dreapta a folosit retorica homofobă şi a restricţionat drepturile persoanelor LGBT  și în trecut. De asemenea, mai mulți colegi din presa de opoziție din Ungaria s-au plâns că au fost desființați de regimul Orban. Au povestit că au fost supuși unui tir de abuzuri care a dus la închiderea multor publicații critice la adresa regimului.

Din păcate, în Ungaria se instalează pe zi ce trece o dictatură în care drepturile oamenilor sunt încălcate din ce în ce mai mult și asta nu o spunem doar noi,  ci și liderii politici din țările europene și presa internațională.

I.R.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *