Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Examenul de Evaluare Națională 2021, reprogramat după Bacalaureat. Vacanța de primăvară, extinsă cu 3 săptămâni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți, 23 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie, dar și că examenul de Evaluare Națională va avea loc după cel de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie-1 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie.

Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie (…) Examenul de Bacalaureat se păstrează la aceleași date. Singura diferență este că vom echivala compețentele. Un alt avantaj, în afară de simularea până pe 31 martie, se regăsește în evaluările de la a II-a a IV-a și a VI-a, evaluări care vor fi programate în cursul lunii mai. Evaluarea Națională va fi decalată între 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie. Am fost nevoit să construim acest calendar care să pertubeze minim anul școlar”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că ia în considerare, în actualul context epidemiologic, extinderea vacanţei de primăvară astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai.

„Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a menționat ministrul.

Conferința de presă poate fi urmărită mai jos:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *