Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școlile care au o rată de vaccinare sub 60% intră în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut declarații  de presă pe tema reluării cursurilor școlare, începând de luni, 8 noiembrie.

„Școala și grădinița încep, luni, pentru toți copiii, iar orele se vor ține fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai precizat că, potrivit situației de săptămâna trecută, rata de vaccinare de peste 60% există în 54% din școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat.

Situația va fi actualizată săptămânal, vineri va fi ziua de referință din perspectiva ratei de vaccinare la fiecare unitate de învățământ. Când se va depăși rata de vaccinare de 60%, se va intra la ore cu prezență fizică.”,  a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar.

Excepția de la regula anunțată de Sorin Cîmpeanu este că, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectați sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore online chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

Toate aceste măsuri vor fi incluse într-un ordin semnat de miniștrii Educației și al Sănătății, după ce sunt discutate azi de CNSU. Ordinul va fi semnat și trimis vineri la Monitorul Oficial, astfel încât fiecare grădiniță și școală să ia decizia cum reia orele.

Ponderea personalului vaccinat din unitățile de învățământ din județul Harghita, listă publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Harghita, este de 55.78 %  (lista poate fi vizualizată AICI).

De asemenea, HOTĂRÂREA nr. 99 din 05.11.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19, poate fi vizualizată AICI

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.